Malzemeler: 1 Adet Patates, 1 Adet Kıvırcık Marulun Göbekli Kısmı, 350 gr. Kuşbaşı Et, 1 Adet Orta Boy Soğan, 1 Adet Orta Boy Havuç, ½ Demet Dereotu, ½ Çay Bardağı Sıvı Yağ, 1 Kaşık Margarin, Tuz , Karabiber.

Yemeğin Tarifi

Ön hazırlık olarak etleri basınçlı tencereye alalım. Üzerini 3 parmak aşacak su ilavesi ve tuz ile etleri haşlayalım. Sonra etleri ateşten alalım. Ayrı bir tencerede soğanı sıvı yağ ve margarin ilavesi ile pembeleştirelim. Havucu ilave edip,sote edelim.3-5 dakika daha kavurup,haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyelim. Orta boy patatesi soyup, yarısından keselim ve tencereye aktaralım. Tuzunu,biberini kontrol edip, pişmeye bırakalım.

Ateşten almadan birkaç dakika önce, kalınca doğranmış kıvırcık marulu ilave edelim. Ateşten aldıktan sonra servis tabağının ortasına patatesi alalım. Kenarlarına etleri yayıp,dereotunu serperek,servis yapalım.

Kategoriler:
Etiketler:
Sonraki
Sonraki Konu:
Kirde Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu