Malzemeler: 1350 gr Hamsi, 1.5 Yemek Kaşığı Tuz, 4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği), 6 Yemek Kaşığı Mısır Unu.
Yemeğin Tarifi
Balıkları temizle, yıka, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, altı gruba böl. Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koy, ısıt, balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizerek daire oluştur, bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevir, diğer yüzünü de kızart. Kalan yağı azar azar ekleyerek diğerlerini de aynı şekilde kızartmaya devam et.
Hamsi Tava, öğünlerde, mevsimlik sebze salatası ve limonla, tek kap yemek olarak tüketilir. Arkasından tatlı yeme alışkanlığı vardır. Daha çok Karadeniz yemeği olarak bilinmekle birlikte, bugün hemen her yörede tüketilmektedir. Hamsinin en çok bilinen pişirilme şeklidir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.