Malzemeler: 500 gr. Havuç, 500 gr. Kabak, Tuz, 200 gr. Kavrulmuş Yer Fıstığı, 1 Limon, 1 Demet Fesleğen, 5 Yemek Kaşığı Acı Biber Sosu.
Yemeğin Tarifi Havuçları soyun. Yarım havuç ayırın, kalanını kibrit çöpü gibi doğrayın veya rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Yarım adet kabağı da tuzlayıp suyunu bırakması için bekletin.
Fıstıkları bir torbaya doldurun. Merdane ile üzerinden geçerek ufalayın. Limonun suyunu sıkın. Fesleğinin birazını süslemek için ayırın, gerisini iri iri kıyın.
Limon suyunu biber sosuyla karıştırın. Kabağı bir süzgeçte süzün. Havuç, kabak, fesleğen ve fıstığı sosa ekleyin. Kalan havuç ve kabağı ince ince dilimleyin. Salatayı havuç, kabak dilimleri ve fesleğen yapraklan ile süsleyin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu