Eğer erken doğum, en erken dönemlerinde yakalanırsa ve kanama, enfeksiyon ya da diğer problemler sizin fetüsünüzün sağlığını tehdit ediyorsa; doktorunuz fetüsünüzün daha iyi gelişmesini sağlayacak zamanı kazanmak için erken doğumu durdurmaya çalışabilir.
Erken doğumu durdurmayı başarmanın yolları: Yatak istirahatı, Su içmek ( ağız ya da damar yoluyla ekstra sıvı verilmesi), Rahim kasılmalarını durdurucu ya da azaltıcı ilaçların kullanılması.
Erken doğumu önlemek için birçok farklı ilaç kullanılmaktadır. Bunlara tokolitik ilaçlar adı verilmektedir. Bu ilaçların hangisinin en iyi olduğu her zaman açık değildir. Genelde enjeksiyon yoluyla kullanılır. Bütün ilaçlar gibi tokolitikler de yan etki yapabilirler. Bu yan etkileri şu şekilde sayabiliriz: Hızlı nabız, Göğüste sıkıntı ve basınç hissi, Baş dönmesi, Ateş basması, Sinirlilik hali.
Eğer gerçekten erken doğum söz konusu değilse ya da erken doğum durdurulmuşsa, evinize gidebilirsiniz. Kendinizi denetlemek için uzanın ve parmaklarınızın uçlarıyla karnınızın alt bölgesinin tüm yüzeyini nazik bir şekilde hissedin. Rahminizin yüzeyinde katı bir kasılma hissedin. Genelde bu kasılma ağrısızdır. Eğer bu kasılmaları hissederseniz, bunları sayın. Daha sonra doktorunuza olanlar hakkında bilgi vererek onların önerilerini dinleyin. Erken doğum süreci içinde olabilirsiniz. Bazı kadınlar, belli bir süre hastanede kalmaya ihtiyaç duyabilirler. Bu, muayene ve diğer faktörlere bağlıdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.