Malzemeler: 1 kg barbunya, 1/2 çay kaşığı tuz, beyazbiber, 1 su bardağı bira, 3 su bardağı elenmiş un, 1/2 su bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı, 1 limon (süsleme için), 1/2 bağ maydanoz, 5 çorba kaşığı Margarin.

Yemeğin Tarifi

Balıkları tuzlayıp, biberleyin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız zeytinyağında, her iki tarafı da kızarana dek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın. Margarini bir tavada eritin. Yağ iyice kızıp, kahverengileşmeye başlar başlamaz balıkların üzerine dökün. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu