Malzemeler: 50gr. Şam fıstığı, 100grtaze badem, 100 gr fındık, 50 gr iç ceviz, 500 gr. bal, 1 çorba kaşığı anason, 50 gr. tereyağı.
Yemeğin Tarifi
Kuruyemişleri fırın tepsisine koyun. Renkleri değişmeyecek şekilde fırında kavurun.
Bir tencerede tereyağını eritin, kavrulmuş kuruyemiş ve anasonu ekleyip hafifçe kavurun.
Balı yavaş yavaş kuruyemişlere ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra orta boy bir kavanoza boşaltın.
Ballı anasonlu kuruyemiş konservesini meyve salatalarında, dondurmaların üzerinde veya krep içinde kullanabilirsiniz.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.