Malzemeler: 5 Çay Bardağı Un, 4 Adet Yumurta, 2 Çay Bardağı Yoğurt, 1.5 Çay Bardağı İrmik, 2 Çay Bardağı Şeker, 1 Su Bardağı Ceviz, 2 Paket Kabartma Tozu, 2 Paket Vanilya, Hindistan Cevizi (süslemek için).
Şerbeti İçin: 3.5 Su Bardağı Şeker, 3.5 Su Bardağı Su, 1/4 Limon.
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak şerbeti hazırlayalım. Bunun için şeker, su ve çeyrek limonu kaynatalırn. Soğumaya birakalım.
Yumurtaları şekerle beraber köpürene dek çırpalım.
Yoğurdu, irmiği, vanilyayı katalım. Elenmiş una kabartma tozunu ekleyerek çırpma kabına alalım. İri dövülmüş cevizleri de alıp karıştıralım. Küçük bir fırm tepsisini hafif yağlayıp, hamurun yapışmaması için şeker serpiştirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden ısıttığımız orta ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Fırından aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı su gezdirelim. Önceden hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbeti revaninin her köşesine eşit olarak yayalım. Şerbetini emdiğinde dilimleyerek servis tabağına alalım. Üzerine, dilediğimiz süslemeyi yaparak servis yapalım.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.