Malzemeler.
Hamuru için: 1/2 kg Un, 3 Adet Yumurta, 1 Çay Bardağı Süt, 1 Çay Bardağı Sıvı Yağ, 1 Tutam Tuz, 3 Çorba Kaşığı Yoğurt, Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta.
İçine: 1/2 kg Ceviz.
Üzerine: 1 Paket Margarin, 7 Su Bardağı Toz Şeker, 8 Su Bardağı Su, 1/2 Limon.
Yemeğin Tarifi
On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım limonu sıkm. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.
Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.
Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sarın. Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.
1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün. Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.