Malzemeler: 1 Su Bardağı Yoğurt, 1 Su Bardağı Sıvı Yağ, 1 Paket Margarin, 2 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz, Alabildiği Kadar Un, 1 Paket Kabartma Tozu, 1 Adet Yumurta.
Şurubu İçin: 5 Su Bardağı Şeker, 3 Su Bardağı Su, 1/2 Limon Suyu, Bir Mikar Vanilya.
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak şurubunu hazırlayalım.3 su bardağı su,5 su bardağı şekeri,ve bir miktar vanilyayı kaynatın.Limon suyunu ekleyin.Soğumaya bırakın.
Başka bir kabın içinde de 1 su bardağı yoğurt,1 su bardağı sıvı yağ,1 paket margarin,1 paket kabartma tozu,1 yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamuru 4 parçaya bölün.Her bir parçasını merdane ile açın.Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.Rulo biçiminde katlayın.Diğer hamurları da aynı şekilde katlayıp,parmak kalınlığında kesin.Tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirin.Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üstüne dökün.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.