Malzemeler: 25-50 gr şeker, 150 ml su, 150 ml beyaz şarap, 2 küçük ananas ya da 500 gr konserve ananas, 350 gr siyah üzüm, ikiye bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış.
Yemeğin Tarifi Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker eriyinceye kadar hafifçe ısıtın. Şarabı ekleyip soğumaya bırakın.
Ananasların baş yapraklı kısmını bırakıp 3 kısma ayrın. Keskin bir bıçak kullanarak dikkatlice dış kabuktan 1 cm kalacak şekilde ananasın iç kısmını kesin. Kestiğiniz parçayı küp küp kesip yarım üzümlerle birlikte şuruba karıştırın.
Servis yapmak için: Ananas kabuklarını servis tabaklarına koyup meyvelerle doldurun. Kaşıkla şuruptan üzerine döküp üzerini kapatıp en az 1 saat buzdolabında tutun. Konserve ananas kullanıyorsanız servis için ayrı kap bulundurun.
DİKKAT: Taze ananas kullanıyorsanız kabuğunu keserken delmemeye çalışın. Aksi takdirde şurup akacaktır.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu