Bazı insanların bünyeleri türlü yiyecek, çiçek tozu elbise, halı, parfüm, plastik eşya, sıcak veya soğuk hava ve hayvan tüyüne karşı duyarlıdır. Alerjik durumların görünme sebebi genellikle psikolojik veya yanlış beslenme tarzından ortaya çıkar. Son dönemlerde hazır gıdaların, boyalı katkı maddesi içeren yiyeceklerin, un ve şekerin çok miktarda tüketilmesi alerjik olayların artmasına neden oldu.
Alerjik durumlarda karaciğerin temizlenmesi ve toksinlerin atılması çok önemlidir. Alerjilere karşı yeterli miktarda C vitamini alınması çok önemlidir. Alerjik belirtileri olan kişilerin, vücut direncini azaltan pastırma, sucuk, konserve, et ve balıklar, kavun, çilek gibi gıdaları tüketmemeleri gerekir.
Bitkisel tedavi uzmanı Ahmet Maranki alerjiye karşı uygulanan bitkisel tedavi yöntemlerini bizlerle paylaştı.
- Herhangi bir şeye alerjisi olanların, şahtere, ısırgan, zerdeçal, aloe-vera, yulaf ezmesi, maydanoz, sarımsak, soğan, buğday çimi, taze bezelye, soya fasulyesi, badem, fındık, muşmula, atkuyruğu ve sinirli ot gibi besin maddelerini mümkün olduğunca çok tüketmesi gerekir.
- Alerjik sorunları olanlar hergün 2 su bardağı ısırganotu çayını içine tatlandırıcı koyarak içebilirler.
Her 2 yönteminde uygulanması alerjiler için faydalı olacaktır. Ama unutmamak gerekir ki Ahmet Maranki alerjik sorunların en büyük sebebinin psikolojik olduğunu söylüyor.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.