Kolestrol insan vücudu için gerekli bir madde olsada, herşeyin fazlasının zarar olduğu gibi yüksek kolestrolde insan sağlığı için zararlıdır. Soya,üzüm çekirdeği özü, greyfurt,enginar, ananas hapları, yeşil çay, zencefil, biberiye, kuşburnu, kekik, kırmızı pul biber, sivribiber bitkiler kolestrolün dengelenmesi için insan vücuduna faydalıyken; tereyağı, margarin, balıkyağı, kaz yağı, sığır yağı, koyun iç yağı, tavuk yağı ve hindi yağı,sakatat, yumurta sarısı, krema,hamur işi,şeker,fazla tuz,kestane, ve kuruyemişlerin fazlaca kullanılması kolestrol açısından vücudumuz için zararlıdır. Bitkisel tedavi uzmanı Ahmet Maranki kolestrol dengemizin korunması açısından yararlı bitkilerle hazırladığı kolestrol için tavsiyelerini ve karışımlarını bizlerle paylaştı.
1- Ayrık kökü, ardıç tohumu, zeytin yaprağı, kekik, biberiye karıştırılıp çay gibi demlenerek içilirse kolesterolün düşmesine etki eder.
2- Biberiye ve zerdeçal baharatları toz haline getirilip yemeklere yarım çay kaşığı ilave edilebilir.
3- Aşırı derecede olmamak şartıyla yeşil çayın kolesterol düşürücü etkisi ispatlanmıştır.
4- 1 bardak kaynar suya 1 çay kaşığı kadar toz zencefil atılarak 10 dakika demlenir. Hergün 3 bardak içilir.
5- 1 bardak suya 10 gram zerdeçal atılarak 10 dakika kaynatıldıktan sonra hergün 2-3 bardak içilebilir.
6- 1 bardak kaynar suyun içine 10 gram sarı kantaron atılarak 10 dakika demlenir ve hergün 2 bardak içilebilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.