Anemi diğer adıyla kansızlık farklı biçimlerde tanımlanabilen bir kan rahatsızlığıdır.Anemi kırmızı kan hücrelerinin fonksiyon ve sayılarında ortaya çıkan anormallik olarak tanımlanabilir. Anemi hastalarında güçsüzlük, aşırı yorgunluk, solgun bir ten, nefes darlığı ve düzensiz kalp atışı görülür. Şiddetli anemi hastalığı felç ve kalp krizine yol açabilir. Anemi hastalığının başlıca nedenleri stres, migren, baş ağrısı ve aşırı derecede tüketilen siyah çaydır. Çayı içerken içine birkaç damla limon damlatarak içmek çayın faydasını arttırdığı gibi demir emilimini önleyerek kansızlığa engel olacaktır.Günde 4 bardaktan fazla çay tüketmemelisiniz. Bitkisel tedavi uzmanı Ahmet Maranki anemi ile savaşta şu önerilerde bulunuyor.
*Çilek kökü, oğul otu, atkuyruğu, sinirli yaprak ve keklik çayı içmek anemi için iyi gelir.
*Anemi için havuç ve turp kabuklarını soymadan rendelenir, içine biraz lahana ve ıspanak doğranır. Zeytinyağı ve limon ilave edilerek salata halinde yenebilir.
* Hergün 3 çay bardağı pancar suyu içilebilir (sabah,öğle,akşam).
* Yerelması haşlanarak yenebilir.
* 250 gram kaynar suyun içerisine 10 gram maydanoz tohumu karıştırıldıktan sonra 10 dakika bekletilip, hergün 2 bardak içilebilir.
* 250 gram kaynar suyun içine 8 gram ısırgan yaprağı eklenerek 10 dakika beklenir, hergün 2 bardak içilir.
* 2 kilo suyun içine 30 gram kadar enginar yaprağı, 1 su bardağı çekirdeksiz siyah üzüm, 1 kaşık kadar pelin otu karıştırılır. Kısık ateşte bir saate yakın kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülerek balla tatlandırılır. 10 gün boyunca hergün 3 bardak içilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.