Acıağaç (Quassia amara): Sıcak ülkelerde yetişen, çiçekleri kırmızı, kabukları sarı benekli, küçük bir ağaçtır. Başlıca etken maddesi, bitkiye de adını veren acı bir madde olan Kuasindir. Ayrıca, uçucu yağ ve rezin içerir.
Acıağacın Faydaları: Kuasin maddesinin etkisiyle, tükürük salgısını ve mide - bağırsak hareketlerini arttırarak iştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Ateşi düşürür. En etkili olduğu sistem sindirim sistemidir. Mide, bağırsak, karaciğer ve böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve başta böbrekler olmak üzere mide ve bağırsak sancılarını keser. Bağırsak kurtlarını ve böbrek taşlarını dökmeye yardımcı olur. Kanamaları durdurur. Haşereleri uzaklaştırır.
Acıağaç nasıl kullanılır: Kökü, kabukları ve odunu, kesilip kurutulduktan sonra küçük parçalara ayrılıp kaynatılarak, kullanılır. Parçalar kaynatılıp suyu vücuda sürülürse, haşerelerden korur. Acı Ağaç suyunun fazla içilmesi baş dönmesi, mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.