Antosiyaninler bitkilerde bulunan suda çözünen pigmentlerin en geniş grubudur. Araştırmalar antosiyaninlerin bazı kanser türlerinde hücre büyümesini engellediği ortaya çıkarılmıştır. Patlıcan kabuğundan elde edilen “nausin” maddesi, laboratuvar ortamında incelendiğinde serbest radikal oluşumunu bloke ettiği görülmüştür. Bilindiği gibi, serbest radikaller hücre zarına zarar vermekte ve kötü huylu (LDL) kolesterolün oksidasyonuna neden olarak kalp hastalıkları ve inme riskinin artmasına yol açmaktadır. Ayrıca patlıcanın içerdiği fenolik bileşiklerin Tip 2 Diyabet ve hipertansiyonda çok önemli roller oynadığı da gözlenmiştir. Hatta diyabetik beslenme programlarının içerisine ağırlıklı olarak patlıcanın sokulmasının diyabetin düzenlenmesinde alternatif yöntemlerden biri olabileceğini belirtmişlerdir. Yıllardır hiçbir faydası olmadığı söylenen ama bir yandan da sofralarımızın baş tacı da olan patlıcanın gerçekleri hiç de sanıldığı gibi değil.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.