A ve B gruplarının karışımından oluşan bu kan grubu çok ender olarak görülür. Doğu ve batıda farklı ulusların birbirine karışması sonucunda ortaya çıkmıştır. M.S. 900 yıllarından itibaren oluşan ve en yeni kan grubu olan AB grubuna dünyadaki insanların ancak yüzde 5′i dahildir. Bu gruptaki insanların bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Ancak bazı kanser türlerine yakalanma riskleri vardır.
AB Grubu'nun özellikleri: A ile B'nin modern karışımıdır. Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir. Sindirim sistemi çok duyarlıdır. Bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir. A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır.
AB Grubu'nun yemesi gerekenler: Domates, Deniz ürünleri, Süt ürünleri, Sebze, Koyun, tavşan ve hindi eti, Yoğurt, Yumurta.
AB Grubu'nun yememesi gerekenler: Dana ve sığır eti (Et vücutta yağ olarak depolanır.), Tavuk ve piliç eti, Sarımsak, biber, sirke, Hayvansal yağlar.
Sağlık riskleri: Yaşlılık ve çocuk hastalıkları, Alerjiler, Astım ve saman nezlesi, Bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar, Kan hastalıkları, Kalp ve damar hastalıkları, Diyabet, Enfeksiyon hastalıkları, Karaciğer hastalıkları, Cilt sorunları Kadınların üreme organlarında sorunlar.
Uygun sporlar: Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez, Golf (60 dakika) haftada 2-3 kez, Bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez, Yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez, Dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, Aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez.
AB Grubu için diyet örneği:
Sabah: Limonlu su (Kalkar kalkmaz), 1 bardak greyfurt suyu, 2 dilim mısır ekmeği, 2 dilim beyaz peynir, Kahve.
Öğle: 100 gram haşlanmış hindi göğüs eti, 2 dilim kepek ekmeği, Salata, 2 erik, Ot çayı.
İkindi: 1 dilim peynirli kek, Ot çayı
Akşam: Omlet, Çok az yağda pişmiş sebze, Karışık meyve salatası, Kafeinsiz kahve, İstenirse 1 kadeh kırmızı şarap.
Öneriler: Et yerken yanında mutlaka sebze yeyin. Mide asidi az olduğundan azar azar ama sık sık yemek yiyin. C vitamini takviyesi alın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.