B Grubu'nun özellikleri: Sindirim sistemi dayanıklıdır. Beslenmede katı kuralcı değildir. Sütlü besinlere ilgi duyabilir. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir.
B Grubu'nun yemesi gerekenler: Sütlü besinler. Dana ve hindi eti, Balık (İstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç), Zeytinyağı, Yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün), Patates, lahana ve mantar.
B Grubu'nun yememesi gerekenler: Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam, Kuzu ya da tavşan eti, Piliç ve tavuk eti, Susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, Zeytin.
Sağlık riskleri: Yorgunluk, Bağışıklık sistemi düzensizlikleri, Kan şekerinin düşmesi.
Uygun sporlar: Aerobik (45-60 dakika) haftada 3 kez, Bisiklet (45-60 dakika) haftada 3 kez, Yüzme (30-45 dakika) haftada 3 kez, Golf (60 dakika) haftada 2 kez, Hatha Yoga (45 dakika) haftada 2 kez.
B Grubu için diyet örneği:
Kahvaltı: Meyve kokteyli, 2 dilim mısır ekmeği, 2 dilim beyaz peynir, 1 haşlanmış yumurta, Yeşil çay.
Öğle: Marul, salatalık, peynir, zeytinyağı ve limonlu salata, 1 muz, Ot çayı.
İkindi: 1 dilim elmalı kek, Ot çayı.
Akşam: Kuzu pirzolası, Esmer pirinç pilavı, Haşlanmış sebze, Yoğurt, 1 kadeh şarap.
Öneriler: Sütlü besinlere tepki gösteriyorsanız soya ürünlerini kullanın. Bu beslenme planını aynen uyguluyorsanız vitamin ve mineral takviyesine ihtiyacınız yoktur. Piliç etinde bulunan bazı maddeler bu kan grubundakilere zarar verebilir
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.