Malzemeler: 500 gr iki defa çekilmiş kıyma, Yarım bayat ekmek, Yarım demet ince kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş kuru soğan, Yarım çay kaşığı kara biber, Yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet bütün yumurta, 2 adet kebapçı pidesi veya bir adet ramazan pidesi, 1 fincan sıvı yağ, 4 kaşık tereyağı, Yeteri kadar kırmızı biber, 4 adet domates, 8 adet sivri biber, 50 gr yoğurt.
Yemeğin Tarifi Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.
Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Popüler Sayfalar: