Malzemeler: 2 adet haşlanmş tavuk budu, 1 adet doğranmış soğan, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek, 1 yemek kaşığı pirinç, Yarım havuç rendesi, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un.
Üzeri için: 1 su bardağı tavuk suyu, 3 dilim tost ekmeği, 1 kaşık toz biber.
Yemeğin Tarifi
Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı terayağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun.
İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.