Malzemeler: 225 gr Tavuk Kıyma, 1 Diş Sarmısak, 1 Çorba Kaşığı Soya Sosu, 2 Çorba Kaşığı İnce Doğranmış Maydanoz, 1 Çay Kaşığı Şeker,2 Adet Yumurta Akı, 4 Su Bardağı Tavuk Suyu, 1 Adet Yufka, 2 Çay Kaşığı Beyaz Pirinç Sirkesi(veya Şarap Sirkesi), Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi
Öncelikle dumplingi hazırlayın. Tek kat yufkayı 12 eşit kareye bölün. Bir kase içinde tavuğu, ince doğranmış sarmısak ve maydanozu, soya sosunu, şekeri ve 1 yumurtanın akını karıştırın. Hazırladığınız yufka karelerinin ortasına 1 kaşık tavuk karışımından koyup köşelerini kalan yumurta akına batırarak bohça gibi yapıştırın.
Çorba için hazırladığınız 12 dumplingi kaynar suda 1 dakika pişirip çıkarın. Tavuk suyunu kaynama derecesine getirdikten sonra içine pirinç sirkesini ve dumplingleri ekledikten sonra servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.