Malzemeler: Çorba İçin: 8-10 Bardak Et Suyu, 1.5 Bardak Kırmızı Mercimek, 1 Adet Patates, 2 Soğan, 1 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Margarin, 1 Adet Yumurta Sarısı, 1 Bardak Süt, Tuz, Kırmızıbiber. Krep İçin: 1 Adet Yumurta, 1/4 Su Bardağı Un, 150 ml Süt, 1 Çorba Kaşığı Erimiş Margarin, 2 Dilim Somon Füme, 2 Yaprak Roka, Biraz Tuz.
Yemeğin Tarifi Mercimeği yıkayalım. Patatesi soyup, rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Margarin ile pembeleştirelim. Unu katıp kavuralım.
Et suyunu mercimeği, ve patatesi una katıp iyice pişinceye kadar kaynatalım. Tel süzgeçten geçirelim. Yumurta sarısı ile sütü çatalla çırpalım. Çorbayı sofraya almadan 10 dakika önce yumurta sarısı ile sütü katıp karıştıralım. Son olarak çorbaya tuz ve kırmızı biber koyalım. Mercimek çorbasını hazırladıktan sonra bir kenara alalım ve krebi hazırlayalım.
Yumurta, un, tuz ve yarım çorba kaşığı margarini karıştıralım. Sütü katarak iyice ezelim. Bir tavayı geri kalan margarinle yağlayalım. Karışımdan birkaç kaşık tavaya dökelim. Ve sallayıp tavayı yağladıktan sonra önlü arkalı kızartıp iki krep hazırlayalım.
Krepleri bir tepsiye serelim. Üzerine somon ve roka koyarak parmak şeklinde saralım. İnce dilimler halinde kesip mercimek çorbasının üzerine koyarak servis yapalım.

Önceki
Önceki Konu:
Sorpa Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu