Malzemeler: Yarım kilo pazı yaprağı, Yarım çay bardağı sıvıyağ, 2 çorba kaşığı un, Yarmı su bardağı yoğurt, 2 çorba kaşığı mayonez, 4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, Tuz.
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pazıların sadece yapraklı kısımlarını ayırıp, yıkayalım ve tencereye aktaralım.
Hiç su ilave etmeden, pazı yapraklarını kendi bıraktığı suyla, pörsüyene dek haşlayalım.
Pazı yapraklarının suyunu iyice süzdürelim ve yaprakları incecik doğrayalim. Tavaya sıvıyağın yarısını aktaralım. Unu ekleyelim ve pembeleşene dek kavuralım. Haşlanan pazı yapraklarını tavaya aktaralım, tuzunu ayarlayalım ve iyice karıştıralım. Ateşten alıp pazı yapraklarını soğumaya bırakalım.
Üzerine yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları ekleyip iyice karıştıralım. Bu karışımı servis tabağına alalım. Kalan sıvıyağı küçük bir tavada kızdıralım ve üzerine toz kırmızı biberi ekleyip ateşten alalım. Hemen pazıların üzerine gezdirelim, servis yapalım.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.