Malzemeler: 175 gr haşlanmış pancar,soyulmuş ve 1 cm küp şeklinde kesilmiş, 2 orta boy armut, 1/2 baş rezene, ayıklanıp ve doğranmış, 1 demet suteresi, sapları ayrılmış.
SOS: 1/2 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı bal, 1/2 çay kaşığı sirke, tuz ve karabiber.
Yemeğin Tarifi
İlk önce sosu hazırlayın: Büyük bir kasede limon kabuğu ve suyunu yoğurt, ayçiçek yağı, bal ve sirkeyle karıştırın. Tuz ve biberi ekleyip yeniden iyice karıştırın.
Armutları soyup içlerini temizleyip ikiye bölün. Küp şeklinde kesip sosa ekleyin. Pancarları ve rezeneyi de ekleyip katıp karıştırın.
Şeffaf filmle salatanın üstünü kapatıp servis yapana dek buzdolabında saklayın. Servis yapacağınız zaman suteresini ayıklayıp salataya ekleyin. Bir salata kabına aktarıp servis yapın.
ALTERNATiF: Armutyerine elma kullanabilirsiniz. Yoğurt yerine krema, rezene yerine de kereviz kullanabilirisiniz. Suteresi yerine ise roka veya ıtırlı herhangi bir yeşillik mükemmel sonuç verir.
DiKKAT: Armutlar soğuluyunca hemen renk değişitirir. Bu yüzden ilk önce sosu yapın. Daha sonra armutları soyup hemen sosa ekleyin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.