Malzemeler: 3 adet elma, 1 adet yumurta, 3 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı şeker, 1 paket Hindistan cevizi.
Yemeğin Tarifi
Elmalar dörde bölün. Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın. Yumurtayı çırpın. Un ve su ekleyip bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın.
Elmaları hazırladığınız karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda her iki tarafını da kızartın. Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin. Elmaları içine atıp 1 - 2 dakika karıştırın. Karamelli kızarmış elmaları servis tabağına alın. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.