Hazırlanışı: Köri midyeleri temizleyin ve birkaç kez musluk altında yıkayın. Kıyılmış soğanı, zeytinyağında sarartın ve üzerlerine beyaz şarabı dökün.Karışıma, midyeleri ve bir bardak sıcak suyu katın. Midyelerin kabukları aralanana dek pişirin. Sonra süzüp çıkarın ve suyunu muhafaza edin ve midyelerin içlerini ayırın. Pişirme suyunu kaynama noktasına getirin. Sonra içine limon suyu, tuz, karabiber, bir tutam köri, maydonoz, sarımsak katın ve hafif ateşte 8 dakika pişirin. Yumurta sarısını krema ile çırpın ve karışıma ekleyin. Ardından içine ayıklanmış midyeleri de koyun. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler: 1 KG KABUKLU MİDYE. 4 ÇORBA KAŞIĞI ZETİNYAĞI, YARIM SU BARDAĞI BEYAZ ŞARAP, YARIM SU BARDAĞI KREMA, 1 YUMURTA SARISI, 1 SOĞAN, İNCE KIYILMIŞ, 1/2 DİŞ SARMISAK, 1 LİMONUN SUYU, 1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ, TUZ, KARABİBER.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu