Malzemeler: 1 paket margarin, 3 su bardağı, 1 su bardağı pudra şekeri, 5 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, 3 çorba kaşığı hindistancevizi, 2 kahve fincanı kuru üzüm, 2 kahve fincanı kırılmış fındık, 1 kahve fincanı portakal kabuğu şekerlemesi, 1 kahve fincanı incir şekerleme, 1 çay kaşığı vanilya.

Yemeğin Tarifi

Margarini eritip soğutun. Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin. Un, kabartma tozu, süt, hindistancevizi, kuru üzüm, fındık, vanilya ve her iki şekerlemeyi derin bir kapta karıştırın. Yumurtalı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpın.

Dikdörtgen bir kek kalıbını yağlayıp hafifçe un serpin. Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin . Ilık veya soğuk olarak dilimleyip servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Limonlu Kek Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Muzlu Kek Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu