Malzemeler: 1 Su Bardağı İnce Bulgur, 2 Su Bardağı Kırmızı Mercimek, 4 Su Bardağı Su, 2 Çay Kaşığı Tuz, 2 Çay Kaşığı Pul Biber, 5 Çay Kaşığı Kimyon, 1 Demet Yeşil Soğan, 1 Demet Maydanoz, 3 Çay Kaşığı Salça, 2 Çorba Kaşığı Margarin, 1 Soğan.
Yemeğin Tarifi
Kuru soğanı yemeklik soğan gibi doğrayıp margarinle biraz öldürelim. İçine salça ilave edip ateşten indirelim. Diğer tarafta mercimeği yıkadıktan sonra dört su bardağı su ile haşlayalım. Mercimekler sararıp suyunu çektikten sonra ateşten alıp içine ince bulguru ilave ederek karıştıralım.
Kapağını kapatıp 15 dakika bekletelim. Maydanoz ve soğanın yeşil kısımlarını ince ince doğrayıp diğer malzemelerle birlikte mercimekle bulgura ilave edelim. Daha sonra köfte şeklinde biçimlendirerek servis yapalım.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.