Beyne Kan Pompalayan Damarları Açık Tutun
Günde bir Aspirin ya da iki bebe Aspirin'i içmek, kalp sağlığınız yanında beyin damarlarınızın da açık kalmasını sağlayacaktır. Böylece beyinde oluşacak kısa devre sonucunda gerçekleşecek ani kazaları ya da felci önleyebilirsiniz.
Aklınızı Kullanın
Hayatı otomatik pilota alarak yaşamayın. Beyin egzersizi için bulmaca çözebilir veya yap bozla uğraşabilirsiniz. Unutmayın, beyin hücrelerinizi çalıştırmazsanız kaybedersiniz. Ayrıca gün içinde araba kullanırken, yürürken ya da çalışırken harita kullanmak da beyninizde birçok kısmı birden çalıştırır.
Akıl Sağlığınızı Koruyacak Besinler
Fındık, fıstık, ceviz ve balık sağlığınız için yine işbaşında! Unutmayın; bu besinleri tüketerek, takvim yaşınızdan ortalama 3 yıl daha genç kalabilirsiniz. Günde bir tabak soya fasulyesi, ihtiyacınız olan yağ, fiber ve proteini sağlar. Her gün 250 gr. domates suyu veya iki kaşık domates sosu da, sizi en az bir yıl gençleştirir. Avokado ve çikolata yiyerek, akıl sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Strese Karşı Omega 3
Özellikle doğum sonrasında görülen depresyonun en etkili ilacı Omega 3′tür. Hamilelik döneminde anne, temel yağ asitlerini tam karşılayamazsa, bebek annedeki rezervleri tüketir. Bunun en belirgin sonucu, hamilelik sonrası depresyondur. Depresyon veya stres kronikleşirse, beyin hücrelerinin hızla ölmesine sebep olur. Stresten ve kronik depresyondan arınmak için meditasyon yapın.
Doğal Beslenin
Akıl sağlığınız için folik asit, B6 ve B12 vitaminleri çok önemlidir. Kuşkonmaz, Brüksel lahanası, börülce ve ayçiçeği çekirdeği folik asit açısından oldukça zengindir. B6 vitamini ise daha çok tavuk, muz ve domates püresinde bulunur. Geleneksel beslenme alışkanlıkları nedeniyle, bu vitaminler yeterince tüketilemez. Sofranızda yukarıdaki besinlere ve B12 için de somon, ton balığı, köfte ve kepekli ürünlere daha fazla yer açın.
Hayal Kurun
Örneğin Hawaii'de olduğunuzu düşünün ve kendinizi sahilde güneşlenirken görmeye çalışın. Rahatlamanızı sağlayacak bu egzersiz, ayrıca beyninizi de çalıştıracaktır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.