Malzemeler: 1 Kg Lahana, 1 Çorba Kaşığı Tereyağı, 1 Adet Soğan, 200 gr. Pırasa, 1 Adet Havuç, 1/4 Su Bardağı Un, 2 Adet Karanfil, 2 Çorba Kaşığı Krema, 2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi, Tuz.
Yemeğin Tarifi Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım. Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.
Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım. Önce ince ince doğradığımız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.
Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim. Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.
İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim. Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım. Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim. Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapalım.
Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu