Malzemeler: 400 gr Kuru İncir, 100 gr Hurma, 200 gr Kuru Kayısı, 250 gr Kuru Üzüm, 1 Su Bardağı Ceviz İçi, 1 Su Bardağı Çam Fıstığı, 1 Çorba Kaşığı Tarçın, 1/2 Çavdar Ekmeği, 1 Çorba Kaşığı Un, 1/2 Su Bardağı Bal, 1 Su Bardağı Soyulmuş Badem, 1 Su Bardağı Karışık Meyve Şekerlemesi, 1 Tutam Tuz. KALIP İÇİN: 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ, 1 Çorba Kaşığı Un.
Yemeğin Tarifi Fırını 80 dereceye ayarlayıp ısıtın. Kuru incir, kuru kayısı ve hurmayı ince ince kıyıp büyük bir kaseye alın. Ceviz içi, kuru üzüm, çam fıstıgı, tarçın ve bir tutam tuz ilave edip iyice harmanlayın. Çavdar ekmeğinin içini ıslatıp ufalayın ve kuruyemiş karışımına ekleyin. Bir çorba kaşığı unu ilave edip hamur şeklinde yoğurun.
Hazırladığınız karışımı iki eşit parçaya bölüp her ikisine de oval ekmek şekli verin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamurları tepsiye yerleştirin.
Meyve şekerlemelerini minik minik doğrayın. Tatlıların üzerine badem ve meyve şekerlemelerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Balı kısık ateşte biraz eritin. Tatlıları fırından çıkarınca üzerlerine fırça ile balı sürün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu