Malzemeler: 2 Şeftali, 1 Muz, 15-20 Dondurulmuş Vişne, 3 Yemek Kaşığı Nişasta, 10 Yemek Kaşığı İrmik, 5 Su Bardağı Süt, 1 Su Bardağı Tozşeker.
Yemeğin Tarifi Şeftalilerin kabuklarını soyup dilimleyin. Küçük bir tencereye alıp 1 çay bardağı su ve bir çorba kaşığı tozşeker ilave ederek 3-4 dakika pişirin.
Çukur bir tencerede mısır nişastası, irmik, tozşeker ve sütü birleştirin. Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Düz bir kalıba döküp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra üzerini şeftali, muz dilimleri ve vişne ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
Not: Şeftalilerin dagılmaması için sert şeftali kullanın ve 3-4 dakikadan fazla pişirmeyin.

Kategoriler:
Etiketler:
Önceki
Önceki Konu:
Mus Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu