Malzemeler: 2 adet armut, Yarım su bardağı üzüm suyu, 175 gram az yağlı krem peynir, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 çorba kaşığı bal. Süslemek için: 4 adet çilek, Nane yaprağı.
Yemeğin Tarifi Armutların saplarını kestikten sonra kabuğunu ince bir şekilde soyun. Sonra üzüm suyuyla birlikte yumuşayana dek haşlayın. Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın.
Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin. Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın. Sora ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin. Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun.
Her yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın. Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün. Çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu