Kulak çınlaması: Kulak çınlaması, tıp dilindeki adıyla tinnitus, her 5 kişiden birinde görülen yaygın bir rahatsızlıktır. Kulak Çınlaması bazı ciddi hastalıkların habercisi de olabilir. Zamanında tedavi edilmezse sürekli bir hal alabilir. Bu nedenle, ihmal edilmemelidir.

Kulak Çınlaması Nedenleri: Kulak Çınlamasının çok çeşitli nedenleri vardır. Bunlar arasında, kulak kiri, içkulak iltihabı, ortakulak iltihabı, kulak zarında delinme gibi kulakla ilgili sorunların yanında ateşli hastalıklar, alerji, şeker hastalığı, yorgunluk, zafiyet, bazı ilaçlar, yüksek veya düşük tansiyon, başa ve boyuna gelen darbeler sayılabilir. Kulak çınlamasının nedenleri farklı farklı olabileceği için, çınlamanın nedeni doktor tarafından yapılacak bir muayene ile anlaşılır ve uygun tedavi gerçekleştirilir.

Kulak Çınlaması Tedavisi: Tedavi, çınlamaya neden olan kaynağın bulunmasına ve iyileştirilmesine yönelik yapılır. Çınlamanın nedeni ortadan kalkınca çınlama da kendiliğinden geçecektir. Tedavinin başarısında erken teşhis ve tedavi önemlidir. Özellikle, iltihaplanmadan kaynaklanan kulak çınlaması ihmal edilmemelidir. Eğer kulak iltihabı zamanında tedavi edilmezse işitme kayıplarına ve daha ciddi hastalıklara neden olabilir.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu