Malzemeler: 500 gr yağsız kıyma, 4 iri mantar, dörde bölünmüş, 2 yemek kaşığı rendelenmiş soğan, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1/4 çaykaşığı mercanköşk, 50 gr bayat ekmek içi, 1 yumurta, çırpılmış, 2 domates, sekize bölünmüş, 1 küçük kıvırcık, doğranmış, 1 yeşil biber, halka doğranmış, 1/2 salatalık, ince dilimlenmiş Ayçiçek yağı, fırçayla sürmek için. MARİNAT İÇİN: 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 1 yemek kaşığı limon suyuü, 1 diş sarımsak, ezilmiş tuz ve karabiber.
Yemeğin Tarifi Marinat: Yağı, limon suyunu, sarımsağı bir kasede karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Mantarları ekleyip iyice karıştırın ve en az 1 saat marine edin. Bu sırada ızgarayı iyice ısıtın.
Kıymayı, rendelenmiş soğanı, domates salçasını, baharatları ve ekmek içini karıştırın. Tuz ve biberle tatlandırın. Karışımı katılaştırmak için bir yumurta ekleyin.
Karışımı 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayıp top top yapın. Yağı fırçayla üzerlerine sürüp ızgara teline yerleştirin.
Köfteleri ızgarada 15-20 dak. pişirin, gerektikçe çevirip kahverengileşinceye kadar tutun. Kağıt havlu ile kurulayıp, fazla yağını aldıktan sonra, soğuması için bir kenara kaldırın.
Bir servis tabağında kıvırcığı, salatalığı ve yeşil biberi yerleştirin. Delikli bir kaşık kullanarak mantarları marinatın içinden bir tabağa alın. Köfteleri, domatesleri ve mantarları kürdanlara sıra sıra dizip salatanın yanına koyun ve servis yapın.
ALTERNATİF: Normal domates yerine 16 tane küçük kiraz domateslerden kullanabilirsiniz.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu