Malzemeler: 3 Kg Kabak, 2 Kg Toz Şeker
Yemeğin Tarifi Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin. Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.
Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın. Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında 2.5-3 saatte pişecektir.
Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın. Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.
DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu