Dutgiller Familyasından Akdeniz ve Ege kıyılarında bol miktarda yetişen bir bitkidir
Yaprakları Geniş ve El şeklindedir. Öz suyu süt şeklindedir. Bu ağacın meyvelerine İncir denir. İncir ağacının sütü temiz bir beze emdirilir. Daha sonra bu bez sütün içerisine Bırakılır. Kısa bir süre sonra süt kesilerek çökelek oluşur. · Nasır ve siğillerin uçları kanatılır. İncir sütü sürülürse 2-3 seansta kaybolurlar. · İncir sütü basur memelerine kompres yapılırsa faydalı olur. · Fındık, Ceviz, Badem ile birlikte yenirse; Nekahat dönemini kısaltır. · Ekmek arasına konulan Kuru İncir ve Kuru üzüm vücudu kuvvetlendirir. · Ruhsal gücü artırır. · Sindirim sistemini uyarır. · Mideyi rahatlatır. · Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. · Pekliği giderir. · Sıtma hastalığını tedavi eder. · Sütle kaynatılan incir, ses kısıklığına iyi gelir. · Yanık ve çıbanlara lapası iyi gelir. · Zeytinyağında bekletilen kuru incir sabahları aç karına yenirse: -Göğüsü yumuşatır. -Broşları açar. -Öksürüğü keser. -Boğaz ağrılarını iyi eder.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.