Malzemeler: 1 koyun boynu, 1.5 su bardağı şeker, 250 gr kuru kayısı, 250 gr kuru erik, 150 gr çam fıstığı, 150 gr badem, 1 kabuk tarçın, 1 çay bardağı Amerikan pirinci, 5 diş karanfil, 1 paket sakız.
Yemeğin Tarifi
Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin. Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın. Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin.
Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın. Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin.
Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin. Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.