Malzemeler: 4 Enginar, 1 Limon, 1 Soğan, 1 Domates, 1 Çorba Kaşığı Margarin, 3 Çorba Kaşığı Kıyma, 1 Sivri Biber, 1 Havuç, 10 Arpacık Soğan, 1 Su Bardağı Et Suyu, 1/2 Çay Kaşığı Köri, 1 Su Bardağı Bezelye, 4 Dal Dereotu, Tuz, Karabiber.
Yemeğin Tarifi Enginarları temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin.
Kavrulmış kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın.Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını,küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin.Tuz,karabiber ve köri serpin.
Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin.Üzerini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu