Malzemeler: 1 adet hindi, 10 adet arpacık soğan, 1 adet defne yaprağı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet domates, 4 adet sivri biber, Tuz, karabiber, kırmızı biber.
İç Pilav İçin: 2 su bardağı pirinç, 2 doluca yemek kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 kuru soğan, 200 gram kuzu ciğeri, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, 3 su bardağı et suyu, Yenibahar, karabiber, tarçın, tuz.
Yemeğin Tarifi
Öncelikle kasaptan aldığınız orta boy hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin. Sarımsakları dövün veya küçük küçük doğrayın. İçine 2 limon suyunu ilave edin. Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvıyağ ilave edin. Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında 1 gece bekletin. Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. Orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.