Malzemeler: 1 Çay Bardağı Beyaz Şarap, 1 Yemek Kaşığı Kekik, 4 Adet Tavuk Butu (850 gr), 2 Adet Havuç, 2 Adet İnce Pırasa, 1 Adet Kereviz, 2 Adet Soğan, Tuz, Karabiber, 2 Yemek Kaşığı Margarin, 2 Yemek Kaşığı Silme Un, 1 Su Bardağı Tavuk Suyu, 2 Yemek Kaşığı Süt Kreması.
Yemeğin Tarifi
Şarap ve kekiği karıştırın. Butları eklem yerlerinden ikiye ayırın, şaraplı karışımı üzerlerine dökün, bir gece buzdolabında bekletin. Sebze ve soğanları ayıklayın, küçük küçük doğrayın. Butları terbiyeden çıkarın, kağıt havlu ile kurulayın, üzerine tuz ve karabiber ekin.
Kızgın yağda butların her iki taraflarını kızartıp tavadan çıkartın. Sebze ve soğanları tavadaki yağda pembeleştirin, tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerlerine unu serpip biraz daha kavurun. Tavukları terbiye ettiğiniz sosu, et suyunu ve kremayı karıştırıp bir taşım kaynatın. Tuz, karabiber katın. Butları sosa katıp ağzı açık olarak 280 C ısıttığınız fırının alttan 2. rafında 25 dakika pişirin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.