Malzemeler: 250 gr dana jambonu, küp küp kesilmiş, 600 ml su, tuz, 150 gr taze bezelye, 250 gr kabak, dilimlenmiş , 2 yemek kaşığı mayonez, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1/2 çay kaşığı hardal tozu, taze çekilmiş karabiber, 250 gr lahana, ince doğranmış, Taze soğan, kıyılmış, süslemek için.
Yemeğin Tarifi Suyu bir tencerede bir taşım kaynatın. Tuzu ve bezelyeleri koyun. Su kaynayınca ateşi kısıp bezelyeleri 3 dak. pişirin.
Dilimlenmiş kabakları tencereye ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar, 4-5 dak. daha pişirin. Süzüp soğumaya bırakın.
Büyük bir kasede mayonez, yoğurt, hardal, tuz ve biberi karıştırın. Lahanayı, jambonu, kabakları ve bezelyeyi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Karışımı bir salata kabına alıp, taze soğanla süsleyin. Bu salatayı dilerseniz hemen servis yapabilir veya süslemeden önce üzerini örtüp buzdolabında bir gece bekletebilirsiniz.
ALTERNATİF: Tazesi yerine dondurulmuş bezelye kullanırsanız, pişme süresi daha az olacağından, kaynar suya kabaklar ile birlikte koyun. Dana jambonu yerine tavuk jambonu, sosi ve benzeri etleri kullanabilirsiniz.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: