Sarımsağın çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiği bildirildi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Yılmaz, sarımsağın çiğ yenildiğinde yarardan çok zarar verdiğini bildirdi.
Sarımsağın 5 bin yıldan fazla zamandır bilindiğini, özellikle bağırsak hastalıklarında, parazitlere karşı, solunum hastalıklarında, deri hastalıkları, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı sarımsağın kullanıldığına dikkat çekti. Yılmaz şöyle devam etti:
"Sarımsağı maalesef genellikle çiğ yediğimizde yarardan çok zarar görmekteyiz, çiğ tüketim sarımsaktan faydalanmamazı engellemektedir. Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri bu ayrıştırma ile yok edilebilmektedir."
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.