Anadoludan yöresel bir lezzet olan düğün çorbasının tarifi.

Malzemeler: 100 gr Kuzu Gerdan, 2 Çorba Kaşığı Un, 2 Çorba Kaşığı Yoğurt, 1/2 Çay Bardağı Limon Suyu, 1 Adet Yumurta, 4 Su Bardağı Et Suyu, 3 Çorba Kaşığı Tereyağı, Bir Tutam Kırmızıbiber, Tuz.

Hazırlanışı: Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.

2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.

Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin. www.kadincazayiflama.com

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu