Malzemeler: 500 gr dana kıyma, Kızartmak için sıvı yağ, 2 yemek kaşığl sıvı yağ, 1 kahve fincanı ince bulgur, 1 büyük soğan, 1 adet yumurta, 1-2 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 su bardağı konserve bezelye, 4-5 adet patates, 2-3 diş sarımsak, Yeteri kadar tuz.
Yemeğin Tarifi
Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın. Patatesleri küp şeklinde doğrayın ve kızartın. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağ koyduktan sonra doğranmış sarımsakları ve salçayı kavurun, 2-3 su bardağı su ile ezÃn. Tepsideki köftelerin üzerine dökerek pişirin. Patates ve bezelyeleri de ilave ederek 2-3 dakika daha pişirdikten sonra servise sunun.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.