Malzemeler: Kereviz Yaprağı, 1 Adet Kereviz, 100 gr Körpe Havuç, 2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr), 7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 200 gr Arpacık Soğanı, 4 Diş Sarmısak, Tuz, Karabiber, 80 gr Ceviz İçi, 80 gr Kurutulmuş Domates, 2 Dilim Tost Ekmeği, 1/2 Demet Maydanoz, 1 Küçük Demet Fesleğen, 4 Adet Ançuez Fileto, 500 gr Dana Kıyma, 1 Adet Yumurta, 5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ.

Yemeğin Tarifi

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın. Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, tuz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin. Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.

Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin. Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın. Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu