Malzemeler: 3 Yaprak Jelatin, ½ Limon Suyu, 600 gr Böğürtlen, 100 gr Labne Peynir, 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker, 1 Su Bardağı Süt, 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü, 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu, İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya.
Yemeğin Tarifi
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen likörünü ve şurubunu koyup karıştırın. Pandispanyayı böğürtlen şuruplu ve likörlü süt ile ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.