Fındıklı tart için: 6 Yumurta Beyazı, 150 gr. Dondurma, 150 gr. Fındık.
Bademli-çikolatalı sos için: 125 gr. Çikolata (kaplama için), 110 gr. Krema, 100 gr. Toz Şeker, 25 gr. Toz Kakao, 100 gr. Badem Tozu.
Çikolata glase için: 100 gr. Krema, 100 gr. Siyah Çikolata.
Yemeğin Tarifi
Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin. Aliminyum folyo üzerine 6 adet 10 cm çapında daire çizin. Karışımı 6 parçaya bölerek çorba kaşığı yardımıyla yerleştirin. Tartların üstü parlayıncaya kadar 7 dakika fırında pişirin ve soğutun. Bademli çikolatalı sos için, 125 gr. çikolatayı dilimleyin. 110 gr. kremayı kaynatın, çikolatanın üzerine dökün karıştırın. Diğer yanda, toz şekerle kakaoyu 8 cl. suda kaynatarak sos haline getirin. Bademe tuzunu ilave edip yavaşça karıştırın. Tartların üstünü çikolatalı sosla kaplayın ve ortasına badem-çikolata sosu ekleyin. Glase için, 100 gr. kremayı ve 100 gr. siyah çikolatayı eritip tartların kenarlarına surun. Buzdolabında bekletin.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.