Malzemeler: 2 Çorba Kaşığı Margarin, 250 gr Pirinç, 50 gr Tel Şehriye, 3 Arpacık Soğan, 2 Sap Pırasa, 3 Havuç, 500 gr Haşlanmış Kuru Fasulye, 500 gr Bezelye (konserve), 2 Süs Biberi, 1 Limon, 6 Çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber 6 Çorba Kaşığı Sıvıyağ.
Yemeğin Tarifi Bir tencerede margarini eritip tel şehriyeyi kavurun. Pirinci ilave edip kısa bir süre daha kavurmayı sürdürün. 4 çay bardağı su ve bir tutam tuz ilave edip pişirin.
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Havucu ayıklayıp yıkadıktan sonra minik küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda 2 dakika kadar haşlayın.
Kuru fasulye ve bezelyenin suyunu süzün. Büyük bir servis kasesinde bütün malzemeleri karıştırın.
Sos için süs biberlerini ikiye bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince kıyın. Limonu sıkın. Bir kasede limon suyu, sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. Sıvıyağ ilave edip çırpın. Biberi ekleyin. Sosu salatanın üzerine döküp 1 saat bekletin.
Bezelyeli pirinç salatasını servis yapmadan önce tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Dilerseniz kasenin kenarlarını portakal dilimleri ile süsleyin. Bezelyeli pirinç salatasını özellikle et yemeklerin yanında ikram edebilirsiniz.yapın.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Son Ziyaretler: