Beslenme açısından su çok önemli bir yer tutar. Canlıların vücut sistemlerinde  en önemli kısım kuşkusuz sudur. Su insan vücudunun % 60-70′ini kapsar. Su vücutta her dokuda farklı oranlardadır. Su kemik dokusunun dörtte birini kaplarken, kasların dörtte üçlük kısmı sudan oluşur. Su olmasaydı canlı vücududa olmazdı demek yanlış olmaz. Kutsal kitap Kuranı Kerim "Her canlı varlık sudan hayat bulmuştur" ayeti suyun değerini anlatmaya yeter.
Erişkin bir insan günde ortalama 1,5-2 litre suyu boşaltım sistemi ile vucut dışına atar. Sağlıklı bir insan günde solunum havası ve terlemeyle ayrı ayrı 0,4 litre su kaybeder.Buda gösterir ki sağlıklı bir insanın günlük su ihtiyacı en az 2,5-3 litre civarıdır. Gündelik su ihtiyacı yalnızca içilen su ile sağlanmaz. Çorba gibi sulu besinleri, meyve ve sebze gibi içinde bol miktarda su taşıyan besinleri unutmamak gerekir.Yeterli miktarda su içmeyen insanların idrar miktarı azaldığı gibi idrar rengi koyulaşır.
Her gün en az 8 bardak su için. Suyu hızlı bir şekilde değil yudumlayarak için. Susuzluk hissi  belli bir yaştan sonra önemli ölçüde köreldiğinden yaşlıların farkında olmadan susuz kalma tehlikesi yüksektir. Meyve suyu, meşrubat, gazoz, bira,çay gibi sıvılar yoğun miktarda karbohidrat içerdiğinden su ihtiyacını arttırıcı etki yaparlar. İdrar renginiz koyu ise vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmiyorsunuz demektir. Mümkün olduğunca kaynak suyunu tüketin. Şişelenip şekilde satılan birçok su markası işlenmiş kuyu suyudur. Çok soğuk veya buzlu su içmeyin. Şebeke suyunu içmemeye çalışın.Şebeke suyunu bir saat dinlendirirseniz kloru uçar ve içilebilir hale gelir. Sindirim sıvılarını seyreltmemek için yemek yerken su içmeyin.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu