Malzemeler: 375 gr.Tereyağı, 5 Bardak Un, 1 Tatlı Kaşığı Maya, 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti, 2 Yumurtanın Sarısı, 100 gr.İri Taneli Toz Şeker

Yemeğin Tarifi

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun. Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk.bekletin. Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun. Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin, yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin. 175 derece ısıda 12-15 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.

Önceki
Önceki Konu:
Tiramisu Tarifi
Sonraki
Sonraki Konu:
Ay Çöreği Tarifi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu